algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Breus

• ANGOLA

Centenars de cascs blaus se'n van Centenars de cascs blaus s'han retirat a Angola de les regions afectades per la guerra civil, concentrant-se a la capital, mentre que l'ONU ha iniciat la repatriació del personal no essencial, segons informaren ahir membres de la seu de l'ONU a Luanda. La Missió de l'ONU a Angola (MONUA) ha elaborat un pla d'aplegament gradual dels seus 1.000 efectius, entre ells 650 cascs blaus, que comprenen observadors militars, policies i personal civil voluntari. L'aplegament acabarà a final de gener. EPR.

• COLÒMBIA

Visita de cap militar dels EUA El cap del comando sud dels Estats Units, el general Charles Wilhem, realitzarà una breu visita a Colòmbia demà dilluns per reunir-se amb responsables del Govern colombià, va informar divendres en un comunicat l'ambaixada de Washington a Bogotà. La intenció de la visita és «posar-se al dia sobre els darrers esdeveniments relacionats amb la política de cooperació en la lluita antidrogues», va afegir la nota. EPR.

• ALBÀNIA

Programa de desarmament Nacions Unides llançarà a final de mes un programa de desarmament de la població albanesa per recuperar, a canvi de promeses de desenvolupament econòmic i social, i, en especial, a canvi de la creació de llocs de treball, el milió d'armes robades de les casernes durant la rebel·lió del 1997. El responsable del programa «Armes-Desenvolupament», Philip Peirce, explicà que l'objectiu de l'ONU és «animar els albanesos a lliurar les seves armes, permetent-los obtenir millors condicions d'infraestructures, noves línies de telecomunicacions, un sistema de carreteres eficaç i feina». EPR.

• MÈXIC

El Govern vol un encontre amb l'EZLN El Govern de Mèxic va instar divendres la guerrilla de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN) a organitzar un encontre directe per analitzar el conflicte a l'estat de Chiapas i tractar el cultiu de drogues que es fa a la «zona de conflicte», de gran influència rebel. El coordinador oficial per al diàleg, Emilio Rabasa, va declarar que les autoritats tenen proves que hi ha cultius de marihuana a «la zona anomenada de conflicte i no pot renunciar a la seva obligació a destruir-los». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris