algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'Eurocambra vota contra la moció de censura i la recusació de Marín i Cresson

La Comissió salva la cara al Parlament, però queda sota la tutela d'un grup de savis

La Comissió Europea aconseguí salvar la cara davant les acusacions d'irregularitats i frau en rebutjar ahir el Parlament Europeu una resolució de reprovació de dos dels seus comissaris i una moció de censura contra l'Executiu, però que ha quedat sota la tutela d'un grup de savis.

El Parlament aprovà una resolució promoguda pels socialistes i que té el suport de la meitat del dividit grup democristià, que estableix un «grup de savis» que, d'aquí al 15 de març, ha d'emetre un judici sobre les acusacions de frau al pressupost comunitari i fer recomanacions per millorar la gestió.

«Si troben responsables de les acusacions a comissaris individuals, el president de la Comissió, Jacques Santer, haurà d'acomiadar-los», ja sigui mitjançant un procediment judicial o per procediment administratiu», declarà la presidenta del grup socialista, la britànica Pauline Green, que retirà en el darrer moment la moció de censura que havia presentat el grup.

«El Parlament ha volgut donar a la Comissió l'estabilitat necessària per fer la seva feina», però també ha decidit «establir un comitè independent que la situa sota la seva tutela», segons considera el president de l'Eurocambra, José María Gil-Robles.

Si la Comissió no segueix les recomanacions que emeti el grup, els membres del qual designaran al 50 per cent Parlament i Comissió, res no exclou que no es pugui presentar una «nova moció a final de març o en el mes de maig», afegí.

En el darrer moment, a causa de la divisió a les files democristianes, el Parlament evità adoptar una resolució en contra dels dos comissaris acusats de frau, irregularitats i nepotisme, la francesa Edith Cresson i l'espanyol Manuel Marín, que va ser presentada pels liberals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris