cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• Kosovo

Alliberament soldats iugoslaus L'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) no ocultava ahir el seu orgull per haver aconseguit dimecres l'alliberació dels vuit soldats iugoslaus segrestrats per l'Exèrcit d'Alliberació de Kosovo (ELK), no obstant això admití que és un petit progrés en comparació amb l'enorme tasca que queda per fer. Per l'OSCE, l'alliberació dels soldats és un èxit i la seva missió ha posat de manifest la utilitat que l'organització pot tenir després de la fi de la guerra freda. Però no tot és optimisme. «És certament un èxit» per l'OSCE, «però no crec que poguem tenir un éxit així tots els dies», declarà el president en exercici de l'organització, el ministre noruec d'Afers Exteriors Knut Vollebaek, per al qual en qualsevol moment es podria originar una nova crisi. AGÈNCIES.

• Rússia

Ieltsin posposa tornada El president de Rússia, Boris Ieltsin, acusat per l'oposició de ser incapaç de governar pel mal estat de la seva salut, cancel·là ahir la primera jornada laboral que es proposava celebrar en el Kremlin en les darreres dues setmanes. Per tal de frenar possibles conjetures, Dmitri Yakushkin, el portaveu de Ieltsin, desmentí que l'estat de salut del cap d'Estat hagi empitjorat, però confirmà que aquest ha suspès diverses reunions de treball que tenia previst realitzar en el Kremlin. AGÈNCIES.

• Japó

Estabilitat política La formació avui d'un govern de coalició entre el Partit Liberal Democràtic (PLD) del primer ministre Keizo Obuchi i el Partit Liberal (PL), és un intent d'estabilitzar la vida política quan el Japó es disposa a viure un nou any perillós al terreny econòmic i financer. Gràcies a aquesta coalició, Obuchi fregarà la majoria al Senat. Tots els principals ministres del primer equip governamental d'Obuchi, constituït el juliol de 1998, després de la greu derrota del PLD a les eleccions al Senat, continuen al seu lloc. La formació de la coalició «no és només una qüestió d'aritmètica parlamentària», ha explicat el primer ministre japonès. «Li demanaré als altres partits i faccions que cooperin per superar aquesta situació nacional difícil i estic confiat que podré obtenir la seva cooperació», ha afirmat Obuchi. AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris