algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

El Senat començà el judici polític contra Clinton

Els fiscals obriren la vista acusant el president de situar-se reiteradament per damunt de la llei

La vista del judici polític contra el president dels EUA, Bill Clinton, començà ahir, quasi un any després d'haver-se desfermat l'escàndol Lewinsky, que encara manté contra les cordes el governant nord-americà.

Els fiscals obriren el cas acusant el president nord-americà de situar-se reiteradament per demunt de la llei i dient que haurien de destituir-lo pels delictes greus que ha comès. En detallar els seus al·legats en el primer judici polític contra un president dels Estats Units en quasi 131 anys, els fiscals varen dir que una absolució de Clinton pel Senat enviaria el missatge errat als tribunals i al país sencer.

«Som aquí perquè el president William Jefferson Clinton decidí situar-se per damunt de la llei no només una vegada ni dues, sinó repetidament», va dir el republicà James Sensenbrenner, que resumí el cas contra el governant.

La Cambra aprovà el desembre un càrrec de perjuri i un altre d'obstrucció a la justícia contra Clinton, pels seus esforços per amagar el seu afer amb l'exbecària de la Casa Blanca Monica Lewinsky. Es necessiten dos terços dels 100 vots del Senat per destituir Clinton, una probabilitat que desestimen molts dels observadors polítics. «Les proves demostraran clarament que el fals testimoni del president Clinton davant el Gran Jurat (el 17 d'agost del 1998) no va ser un fet particular o aïllat que podria excusar-se com una errada, sinó més bé un pla global i calculat», afegí Sensenbrenner.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris