cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Breus

• Congo

300 civils morts en matances Tropes governamentals donaren mort a més de 300 civils en dues matances perpetrades en el nord-oest de la República Democràtica del Congo (RDC), informaren ahir cadenes de ràdio que es remeten al relat de supervivents. Les matances es produïren la setmana passada en els poblats de Zongo, on moriren 200 persones, i de Libenge, escenari de la mort de més de cent, ambdós en la regió d'Equatòria, segons supervivents que fugiren a la veïna República centreafricana. D'acord amb el mateix testimoni, els soldats regulars obriren foc indiscriminadament contra les víctimes. AFP.

• Argentina

Detingut últim cap de l'Exèrcit L'últim cap de l'Exèrcit de la dictadura (1976-83), Cristino Nicolaides, va ser detingut dimarts a la província argentina de Còrdova (centre) per la seva presumpta participació en el robatori de nins en aquella etapa, varen informar fonts judicials. L'arrest de Nicolaides va ser ordenat pel jutge federal de Buenos Aires Adolfo Bagnasco, encarregat de la causa que investiga un pla sistemàtic per al robatori de menors durant el règim dictatorial i que viatjarà avui a Còrdova (700 quilòmetres al nord) per interrogar l'exmilitar.AFP.

• Mèxic

Augmenten els aranzels Mèxic ha pujat els aranzels a les importacions europees quan falta poc per a la negociació de l'acord comercial amb la Unió Europea (UE). La mesura ha estat qualificada pel conseller econòmic comercial de l'ambaixada espanyola a Mèxic, Fernando Jiménez Ontiveros, com a «estranya i sense sentit econòmic», ja que «enterboleix i posa en dificultats la negociació de l'acord comercial», subratllà. El conseller espanyol explicà que la decisió de les autoritats mexicanes suposa un perjudici per a Europa i una discriminació per a les seves importacions.AFP.

• Cuba

Trenta empresonats Devers 30 ciutadans cubans varen ser empresonats per motius polítics des de la visita a Cuba del papa Joan Pau II fa un any, segons una llista de la disidència, que subratllà, no obstant això, un descens substancial de detencions de membres de l'oposició. En total hi ha a les presons de l'Illa 339 persones que compleixen penes o estan a l'espera de judicis per motius polítics, davant els 482 registrats a principi del 1998, segons una llista de la Comissió Cubana de Drets Humans i Reconciliació Nacional. AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris