muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• Unió Europea

La moció de censura, perjudicial L'ambaixador permanent d'Espanya davant la Unió Europea (UE), Javier Elorza, assegurà ahir a Brussel·les que un vot del Parlament Europeu (PE) favorable a la moció de censura contra la Comissió Europea obriria una escletxa de temps en plena negociació de l'Agenda 2000 que «bloquejaria temporalment la vida comunitària» fins que es designàs un nou Executiu, «molts temes quedarien bloquejats per la falta d'una institució tan essencial i tan clau en la gestió comunitària». AFP.

Que no es tallin caps El comissari europeu d'Agricultura, l'austríac Franz Fischler, es manifestà ahir en contra que «es tallin alguns caps» en la Comissió de Brussel·les, com a conseqüència de la moció de censura. D'acord amb Fischler, la dimissió d'alguns dels eurocomissaris més criticats hauria de deixar-se a la voluntat de cada un, ja que, recordà, la Comissió actua com a «òrgan col·legiat» i, per tant, té «responsabilitat comuna o solidària». AFP.

• Mali

Condemnat a mort l'expresident L'expresident de Mali Mussa Traoré i la seva esposa Mariam varen ser condemnats a mort ahir per la sala penal del Tribunal de Bamako en el marc del procés al qual s'enfrontaven per «crims econòmics», segons indicaren testimonis presents en la vista. Un dels coacusats, Abraham Duah Cissoko, cunyat del president i exdirector de Duanes, va ser condemnat a la mateixa pena. AFP.

• Cuba

Ajuda d'Espanya al Parlament El Senat espanyol oferirà col·laboració en matèries tècniques i d'informàtica al Parlament cubà, segons informà Juan Ignacio Barrero, president de la Cambra Alta d'Espanya, després de mantenir converses oficials amb Ricardo Alarcón, president de l'Assemblea Nacional de Cuba. En relació amb la seva entrevista, el president del Senat espanyol va assenyalar que va ser «molt cordial, veritablement cordial» ja que Alarcón i ell mantenen una bona relació. Respecte a la col·laboració sol·licitada pel Parlament cubà, Barrero va dir: «els he brindat la col·laboració en aquestes qüestions i crec que establirem una relació i ajudarem en tot el que puguem». AFP.

• Estats Units

Acusacions dels fiscals contra Clinton Els «fiscals» de la Cambra de Representants varen reiterar ahir les seves acusacions contra el president dels Estats Units, Bill Clinton, en lliurar al Senat una llista d'almenys vuit exemples de perjuri i onze d'obstrucció a la justícia. «Les proves (...), quan s'examinen en la seva totalitat, justifiquen de manera absoluta els dos càrrecs» aprovats el mes passat per la Cambra baixa, van afirmar els «fiscals» en la seva missiva al Senat. D'altra banda, la investigació sobre polítics hipòcrites de Washington iniciada per l'editor de la revista pornogràfica Hustler, Larry Flynt, se centrà en el congressista republicà Bob Barr, un dels set legisladors que actuen com a «fiscals». Flynt expressà que Barr "un conservador de Geòrgia i activista contra l'avortament" havia impulsat la seva exdona a interrompre el seu embaràs. AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris