cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Santer promet intensificar les reformes contra el frau per evitar la censura

L'Europarlament es mostra dividit sobre la moció que votarà dijous contra la UE

61430

El president de la CE, Jacques Santer, i el canceller alemany, Gerhard Schroeder.

El president de la Comissió Europea, Jacques Santer, prometé ahir, diluns, intensificar les reformes per eradicar el frau en el ple del Parlament Europeu, que es mostrà dividit sobre la moció de censura que votarà dijous contra l'executiu de la UE.

Santer presentà a l'hemicicle un detallat pla de reformes per als propers mesos amb un «ambiciós» i precís calendari per a la seva aplicació abans que acabi el seu govern a final d'any. En la lluita contra el frau i la corrupció «estic d'acord amb vostès, la tolerància ha de ser zero. No basta ser bo, s'ha de ser irreprotxable», digué als eurodiputats.

Santer proposà, entre d'altres coses, una reorganització de l'estructura de l'Executiu, un codi de conducta per a eurocomissaris i canvis a l'Estatut dels eurofuncionaris i en el reglament financer.

Per a totes aquestes decisions, demanà la col·laboració del Parlament Europeu i la participació del seu successor, que ha de ser elegit pels Quinze en la cimera europea de Colonya (Alemanya) el proper juny.

El president de l'Executiu europeu digué que amb aquest pla espera «respondre els suggeriments i les crítiques» de la Cambra i conclogué demanant als eurodiputats que decideixin «amb consciència si acorden la confiança per acabar la nostra feina».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris