algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

L'OSCE negocia amb l'EAK kosovar l'alliberament dels soldats segrestats

L'Exèrcit iugoslau amenaça d'atacar però no efectua moviments

Els verificadors de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) intentaven ahir per tots el mitjans reduir les tensions a la província sèrbia de Kosovo, negociant amb els independentistes l'alliberament de vuit soldats segrestats després de l'expiració de l'ultimàtum de l'exèrcit iugoslau, que de moment manté les seves posicions.

La situació es tornà extremadament delicada divendres, després de la mort de tres policies serbis per trets de morter de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo (EAK). Ahir, nous incidents deixaren dos albanokosovars morts i tres agents ferits.

En un primer moment, l'AEK s'havia compromès a alliberar els militars retinguts des de divendres al nord de la república abans de les cinc de l'horabaixa de despús-ahir, després amplià el termini 24 hores més. Finalment, tampoc no complí el seu compromís.

No obstant això, l'EAK s'havia declarat disposat a negociar immediatament després de perpetrar el segrest dels militars (un suboficial i set soldats rasos). De moment es desconeixen les seves exigències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris