algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Senat acorda les passes del judici contra Clinton

Els senadors dels Estats Units han aconseguit un acord sobre el procediment que seguirà el judici contra el president Bill Clinton.
L'acord, que possibilitaria que la vista del judici comenci a finals de la propera setmana va ser anunciat pels líders dels dos grans partits en el Senat, el republicà Trent Lott i el demòcrata Tom Daschle.

Els termes de l'acord estableixen la possibilitat que puguin comparèixer testimonis en el judici, encara que quedarà ajornada fins després que l'acusació i la defensa hagin realitzat les seves exposicions preliminars.

L'acord, elaborat pel senador demòcrata Ted Kennedy i el republicà Phil Gramm, assenyala que la decisió sobre els testimonis només es prendrà una vegada que es consideri necessari a la llum de la presentació d'ambdós arguments, indicà Lott. «Quan arribem a aquest assumpte (el dels testimonis), prendrem la decisió», explicà el líder republicà del Senat.

La proposta estableix la creació d'un comitè composat per dos senadors de cada partit, que tindrà com a missió establir unes guies per seleccionar els testimonis la declaració dels quals pugui ser necessària o també sobre com tractar el possible contingut sexual de les seves declaracions.

El senador demòcrata Joseph Biden declarà que la possibilitat que puguin comparèixer testimonis, fet al qual s'oposava el seu partit, «no suposa una derrota», ja que només compareixerien si el Senat en el seu conjunt en considera necessari el testimoni.

Els republicans volen que compareguin testimonis, però els senadors demòcrates i la Casa Blanca s'hi oposen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris