algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Admeses a tràmit querelles contra Fidel Castro per crims i narcotràfic

Dos ciutadans cubans i un de francès presentaren les demandes a la Justícia

La Justícia francesa rebé ahir per al seu estudi i tràmit tres querelles, dues per «crims contra la humanitat» i una per «tràfic internacional d'estupefaents» contra el president de Cuba, Fidel Castro, segons informaren fonts judicials.

Aquestes tres demandes lliurades per l'advocat parisenc Serge Lewisch en nom de dos ciutadans cubans instal·lats a França i d'un francès, permetran poder començar una investigació judicial a París.

Les dues querelles per «crims contra la humanitat» són iniciatives d'un fotògraf francès, Pierre Golendorf, i d'un pintor cubà, condemnats respectivament a penes de presó per la Justícia cubana el 1971 i el 1982, segons ells en el marc d'una campanya de repressió contra els intel·lectuals, va precisar aquesta font.

Les dues demandes denuncien també la «pràctica massiva i sistemàtica de la tortura i d'actes inhumans, inspirats per motius polítics en execució d'un pla concertat contra un grup de població civil».

La tercera querella, que acusa Fidel Castro de «tràfic internacional de estupefaents, segrest, tortures, assassinat i complicitat», també va ser registrada per l'advocat Serge Lewisch, en nom de Lleana de la Guàrdia.

Es tracta de la filla del coronel Antonio de la Guardia, condemnat a mort per un tribunal militar i afusellat a l'Havana el 13 de juliol de 1989 prr «actes hostils contra un Estat estranger, tràfic de drogues tòxiques i abús de poder en l'exercici d'una responsabilitat», al mateix temps que el general Arnaldo Ochoa, heroi dels cossos expedicionaris cubans a Etiòpia i Angola. El procés Ochoa, un episodi tristment notori del règim castrista, va acabar amb quatre condemnes a mort i 10 penes de 10 a 30 anys de de presó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris