algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Clinton anuncia mesures d'ajuda al poble cubà però mantindrà l'embarg

El president nord-americà, Bill Clinton, confirmà ahir que mantindrà l'embarg a Cuba fins que existeixi una democràcia en aquest país, però adoptà una sèrie de mesures que flexibilitzen les sancions imposades a l'Havana, injectant doblers, cultura i idees nord-americanes a l'illa.

La secretària d'Estat nord-americana, Madeleine Albright, assegurà que, tot i les mesures anunciades pel màxim responsable nord-americà, els Estats Units continuaran «mantenint la pressió exercida per impulsar un canvi democràtic» a Cuba.

Washington, precisà Albright, intentarà «finançar de manera adequada» les emissores anticastristes Ràdio i TV Martí, que transmeten programes des de Miami (Florida) i intentarà fundar emissores en altres localitats. La cap de la diplomàcia nord-americana subratllà que, pels Estats Units, «es tracta de reviure el somni de José Martí, d'una Cuba en la qual cadascú participi lliurement en la vida política».

Les noves disposicions anunciades per Clinton faciliten l'enviament de doblers a Cuba des dels Estats Units, incrementen els vols xàrters directes, restableixen un sistema de correu directe a l'illa i permeten intercanvis culturals, científics i esportius.

«Aquestes mesures estan destinades a ajudar el poble cubà sense enfortir el Govern» del president Fidel Castro, va explicar Clinton en un comunicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris