algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

L'euro es revela com a gran competidor del dòlar i desplaça el ien

La moneda única s'enlaira amb brillantor i prudència en els mercats borsaris europeus

94992

Moments de la moguda sessió a les borsa de Londres.

L'euro es revelà ahir com un seriós competidor del dòlar, apreciant-se més d'un centau, i arribant a provocar els primers rumors d'intervenció del Banc Central Europeu per contenir-lo en la seva marxa ascendent i una reacció de les autoritats nord-americanes. A més, la moneda única europea ha desbancat el ien com a segona gran divisa mundial i ha forçat el primer ministre britànic, Tony Blair, a afirmar que Londres serà «el seu domicili financer».

La nova moneda començà ahir amb força la seva carrera en els mercats financers. A Tòquio, l'euro arribà a cotitzar-se a 1'1882 dòlars, i va caure després a 1'1796 a mitja jornada, abans de tornar a recuperar-se fins els 1'1810 a Londres, el mercat de divises més important del món.

Dijous passat, quan es fixaren de manera irrevocable els tipus de canvi entre les onze monedes europees d'Euroland i l'euro, el precedent de la moneda única europea, l'ecu, es cotitzava entorn de l'1'16675 dòlars.

Segons certs rumors, que s'iniciaren a Tòquio abans de propagar-se en la resta dels mercats, el Banc Central Europeu (BCE) intervingué per frenar l'ascensió massa ràpida de l'euro.

Manfred Koerber, portaveu del BCE, es limità a assenyalar: «Són rumors, i nosaltres no comentam els rumors del mercat». El governador del Banc de França, Jean-Claude Trichet, refusà igualment comentar els rumors. És un «bon inici» per a l'euro, es limità a declarar. Per calmar els ànims, Trichet assenyalà que no hi havia cap lluita entre l'euro i el dòlar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris