cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El segrest d'occidentals sembla tenir relació amb un conflicte intern

El tràgic segrest d'un grup d'occidentals al Iemen que es va saldar amb la mort de quatre d'ells sembla més aviat un conflicte intern, sense relació amb el terrorisme internacional, contràriament al que intenten provar les autoritats iemenies i els Estats Units, segons estimen diversos diplomàtics i analistes a Sanaa.

Des que els 16 turistes dels Estats Units, britànics i australians varen ser segrestats el 28 de desembre passat, les autoritats han descrit els seus segrestadors com fanàtics musulmans amb suport estranger.

El grup, la Yihad Islàmica, va demanar l'aixecament de les sancions imposades a l'Iraq, i projectava atemptats dels Estats Units i antibritànics a Aden (el sud), segons les autoritats.

Per la seva part, els Estats Units varen enviar deu agents de l'Oficina Federal d'Investigació (FBI) al Iemen per intentar determinar un possible vincle entre els segrestadors i l'islamista Usama bin Laden.

Segons el diari britànic Sunday Telegraph, l'FBI té la prova que els segrestadors de turistes occidentals al Iemen varen ser entrenats en camps dirigits per Ben Laden.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris