algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El Banc Central Europeu assegura que la conversió a l'euro ha estat un «èxit»

Els mercats de la regió Àsia-Pacífic seran els primers a inaugurar la cotització

94022

L'arribada de l'euro ha causat un important desplegament tècnic.

El Banc Central Europeu (BCE) va assegurar ahir en un comunicat que la conversió de les monedes dels onze països de la «zona euro» a la nova divisa única europea ha estat un «èxit».

El BCE anuncià ahir horabaixa que el procés de conversió, definit en el marc del que s'ha anomenat «Cap de setmana de la Redenominació», va concloure sense incidents que poguessin afectar l'inici ordenat del sistema.

Així, durant aquest cap de setmana, el Sistema Europeu de Bancs Centrals (SEBC) ha coordinat les activitats de conversió del Banc Central Europeu, dels bancs centrals nacionals participants (BCN) i de certes institucions privades que, a judici del SEBC, representen el nucli de la infraestructura financera de l'àrea de l'euro.

En aquest sentit, s'ha intercanviat informació de manera regular a través d'una xarxa de punts de comunicació entre el Banc Central Europeu i els diferents Bancs Centrals Nacionals. Així mateix, s'han mantingut contactes regulars amb altres bancs centrals de la Unió Europea i amb bancs centrals no pertanyents a la Unió.

Pel que fa a la cotització monetària, l'euro cotitzarà avui en primer lloc a les borses de la regió Àsia-Pacífic, encara que els analistes no esperen grans moviments, perquè els operadors es mostraran prudents fins a l'obertura, hores més tard, dels grans mercats europeus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris