cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Clinton vol donar imatge de tranquil però avança la tornada de vacances

Quan només falten unes setmanes per al judici, els republicans continuen dividits

El president dels Estats Units, Bill Clinton, va començar l'any nou de la mateixa manera que va acabar el 1998, jugant al golf amb uns amics en el balneari de Hilton Head (Carolina del Sud), en un intent d'oferir una imatge de normalitat davant el judici que s'acosta per l'escàndol Lewinsky al Senat, on els republicans encara es mostren dividits.

Tanmateix, aquesta tranquil·litat no deu ser tanta ja que la tornada de Clinton i la seva esposa Hillary a la Casa Blanca, inicialment prevista per avui, es va produir divendres a les nou del vespre.

A la capital federal, els senadors que decidiran sobre l'impeachment (destitució) del president encara no aconsegueixen posar-se d'acord. El cap de la majoria republicana a la Cambra Alta, Trent Lott, desitja principalment posar fi a la crisi política que han suposat les relacions del president amb una de les becàries de la Casa Blanca, Monica Lewinsky, un escàndol que va entelar fins i tot l'operació Guineu del Desert contra l'Iraq. Lott espera que els seus senadors evitin un procés pur i dur i s'acontentin amb un judici preliminar sense que siguin necessàries les declaracions de testimonis. Aquest procediment conclouria, segons els desigs de Lott i del cap de la minoria demòcrata al Senat, Thomas Daschle, amb una simple «reprimenda» al president. Segons aquest projecte, acusació i defensa disposarien de quatre dies per presentar i refutar les acusacions de perjuri i obstrucció a la justícia per les quals, segons va decidir el Congrés el desembre passat, ha de ser processat el president.

En acabar els debats, els senadors votarien si els «motius de destitució» suposen efectivament els «crims i delictes greus» que, segons la Constitució, justifiquen l'impeachment del cap de l'Estat.

Si la destitució no compta amb el suport dels dos terços dels senadors "67 vots", aquests procediran a un «vot de censura» a Clinton, una mera «reprimenda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris