algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

«L'euro no serà la solució miracle»

«L'euro no serà la solució miracle» per a l'economia i la feina, estimà el comissari europeu de Finances, Yves-Thibault de Silguy, en una entrevista que publicà ahir el diari Il Sole 24 Ore. «Queda encara molt per fer, per exemple a les reformes estructurals imposades davant el país que ha d'esforçar-se a eliminar les rigideses del mercat de treball i els obstacles per desenvolupar les empreses», declarà.

«Sense comptar naturalment les reformes dels sistemes de seguretat social, de la sanitat i de les jubilacions», afegí.
De Silguy assenyalà prioritats d'intervenció d'avui a l'any 2002, data d'entrada en circulació de l'euro, i en primer lloc hi ha destacat «la coordinació de les polítiques econòmiques. L'era de les polítiques econòmiques nacionals ha acabat. A partir d'ara hauran d'estar estretament coordinades per evitar que la unió econòmica i monetària no es resumeixi exclusivament en una unió monetària dirigida per Frankfurt».

Entre altres prioritats, segons De Silguy, figuren la reducció del dèficit dels països membres, el llançament de campanyes d'informació de l'euro i la preparació de l'arribada al Regne Unit, Dinamarca i Suècia a la zona euro.

De la seva banda, el president del Bundesbank, Hans Tietmeyer, creu que l'euro ha de ser un factor de confiança per accelerar la integració europea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris