algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Castro preveu una gran crisi econòmica mundial a causa de la globalització

El president cubà, Fidel Castro, traçà ahir a Santiago de Cuba en el 40è aniversari de la Revolució que el va dur al poder, un ombrívol panorama del futur de la humanitat i predí una crisi econòmica mundial com a conseqüència de l'actual ordre econòmic internacional i de la globalització de l'economia. No obstant això, lloà la «racionalitat i la intel·ligència» europea per la creació de la moneda única, «adversari amb perspectives davant el dòlar».

En un discurs llegit al parc Carlos Manuel de Céspedes "al mateix lloc on va parlar per primera vegada al poble cubà" i que només va durar una hora i mitja "el més breu pronunciat per Castro a Cuba en els 40 anys", el president cubà no va fer, com s'esperava, un resum triomfalista del que han significat per a Cuba els anys de Revolució, sinó que dedicà quasi íntegrament la seva al·locució a la situació econòmica internacional.

El dirigent afirmà que el sistema monetari internacional «pateix una cosa similar a la sida». Després de realitzar una detallada anàlisi de l'última crisi borsària internacional i de les seves conseqüències per al món a causa d'«un desmesurat afany especulatiu», el líder cubà sentencià «que tal ordre de coses conduirà l'economia mundial al desastre total».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris