algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

La dimissió de Mandelson és el pitjor revés a Blair des de l'arribada al poder

La renúncia suposa un intent clar de demostrar que el Govern no accepta casos de corrupció

El Govern britànic sofrí ahir la pitjor crisi des de la seva arribada al poder el maig del 1997 per la decisió del ministre d'Indústria i Comerç, Peter Mandelson, de presentar la dimissió a causa de l'escàndol entorn a un abundós préstec que rebé d'un viceministre.

Al sendemà que se sabés que Mandelson rebé 373.000 lliures (uns 596.800 dòlars) del viceministre del Tresor, Geoffrey Robinson, la renúncia suposà un intent clar del Govern per demostrar que no accepta casos de corrupció.

A la dimissió de Mandelson s'ha sumat poques hores després la del mateix Robinson, un íntim amic del primer ministre britànic, Tony Blair, i que va responsabilitzar de la seva decisió una «bruta campanya política» contra ell.

«Lament la situació. Arribàrem al poder prometent que mantindríem el millor nivell de comportament en la vida pública. Hem de demostrar que complim», declarà Mandelson després de presentar la dimissió a Blair.

També admeté que mai no hauria d'haver sol·licitat el préstec i que n'hauria d'haver informat al seu ministeri.
L'extitular d'Indústria i Comerç va ser un dels més estrets col·laboradors del primer ministre, i és considerat un dels «arquitectes» de l'anomenat Nou Laborisme, per la qual cosa la seva retirada del Gabinet és vista com un revés personal per a Blair.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris