nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El BCE confirma que l'interès de l'euro serà del 3 per cent

El Banc Central Europeu (BCE) confirmà ahir que ha fixat el seu primer tipus de refinançament (repo, preu dels doblers) en el 3 per cent, des de l'1 de gener del 1999, data de llançament de l'euro, segons indicà l'entitat en un comunicat divulgat al terme de la reunió del darrer Consell de Governadors del 1998.

El tipus més baix, per a les operacions dia a dia (tipus dels certificats de dipòsit) s'ha fixat en el 2 per cent i el maxim dia a dia (marginal) en el 4'50 per cent, des de l'1 de gener del 1999.

Entre 4 i el 21 de gener, el BCE proposarà un tipus mínim del 2'75 per cent i un tipus màxim del 3'25 per cent. Aquesta mesura està destinada a «facilitar l'adaptació dels operadors dels mercats a un mercat monetari integrat en l'euro, durant els primers dies de la unió monetària», explicà el BCE.

Aquests tres tipus seran els principals de refinançament de la banca i per dirigir la política monetària de la zona euro per part del BCE des del 1 de gener del 1999.

El preu dels doblers situat en el 3 per cent és històricament molt baix i per això no és vol «donar senyals que podria haver una nova rebaixa dels tipus en un futur proper», declarà

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris