cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El Govern de Blair cerca el consens internacional «per aïllar Saddam»

Londres ha trobat objeccions i crítiques a aquest objectiu

Després dels atacs angloamericans contra l'Iraq, Londres llançà ahir una ofensiva diplomàtica de gran importància amb la pretensió de crear «un consens internacional per aïllar Saddam», però s'enfronta a una muralla d'objeccions i crítiques.

La tasca es mostra delicada per al Govern de Tony Blair, en la mesura que el primer ministre britànic manté igual que Bill Clinton un discurs essencialment bèl·lic.

Un llenguatge i una actitud que troben una gran hostilitat a les capitals àrabs, i que desaproven Rússia, que va cridar el seu ambaixador a consultes, la Xina i diversos interlocutors europeus, entre ells Itàlia i França.

El secretari del Foreign Office, Robin Cook, es felicitava ahir de la comprensió pels atacs manifestada, segons ell, fins i tot a Europa, on «les perspectives de Londres» serien preferides a les de França.

No obstant això, no podia ignorar el brusc tomb que en el mateix Regne Unit va donar l'oposició conservadora i la premsa, fins ara quasi unànimes al seu suport a l'operació Guineu del desert. Malgrat estar pròxim al Govern laborista, el diari The Guardian va marcar la pauta amb la pregunta «I què fem ara?».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris