algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Clinton encara té el suport dels nord-americans

El president emprén una gran campanya per aconseguir un compromís del Senat

El procés de destitució del president Bill Clinton, aprovat dissabte per la Cambra de Representants d'EUA, és ple d'incertesa i encara que la Casa Blanca cerca ja un compromís, no es pot preveure què passarà.

Després d'una turbulenta jornada, Clinton es disposava ahir a emprendre una gran campanya de gestions davant el Senat, en recessió, i de relacions públiques davant els nord-americans, dels quals un alt percentatge aprova la seva tasca al capdavant de la nació, malgrat la seva malmesa credibilitat.

Després d'assabentar-se del resultat advers de la votació en la Cambra Baixa, Clinton afirmà solemnement que romandrà a la presidència d'Estats Units «fins a la darrera hora del darrer dia» del seu mandat.

Per la seva banda, el Senat, que és la darrera instància en aquest procediment de destitució, no pot obligar el mandatari a dimitir en cas que dos terços dels 100 senadors "55 republicans i 45 demòcrates" decideixin la seva condemna al judici de destitució del gener.

La Secretaria del Senat rebé dissabte els càrrecs de perjuri i obstrucció a la Justícia aprovats per la Cambra a causa de la relació adúltera amb Monica Lewinsky.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris