cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El republicà Livingston dimiteix

La sorprenent renúncia del republicà Robert Livingston al càrrec de speaker ('portaveu') de la Cambra de Representants d'EUA elevà ahir el to del debat sobre la destitució del president Bill Clinton.

Després de demanar la renúncia a Clinton, Livingston, que va admetre fa tres dies haver comès adulteri, afirmà que estava obligat a «donar exemple» i desistí de ser el pròximo líder de la Cambra de Representants.

Livingston, un conservador moderat, renunciarà al seu escó legislatiu en sis mesos, per esperar una elecció especial en què es designi el nou representant pel districte u de Luisiana, perquè exercí durant els darrers 21 anys.

La seva decisió provoca un nou buit de lideratge en la majoria republicana de la Cambra de Representants, que ja el novembre s'enfrontà a la renúncia del portaveu Newt Gingrich.

Per la seva banda, el president nord-americà Bill Clinton demanà ahir a Bob Livinston que reconsideri la seva decisió de renunciar al càrrec de president de la Cambra i va fer una crida al país a deixar de banda les pràctiques polítiques de «destrucció personal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris