algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Chávez guanya amb la major votació de la història democràtica del país

La victòria del colpista, el president electe més jove de Veneçuela, obre un període de canvis

78820

El militar retirat Hugo Chávez guanyà les eleccions de diumenge.

Hugo Chávez, un militar retirat que el 1992 intentà prendre el poder mitjançant les armes, arrasà diumenge als seus oponents a les urnes i s'ha convertit en el president electe de Veneçuela. En donar-se a conèixer l'escrutini del 65 per cent dels vots, l'excomandant de paracaigudistes ja havia aconseguit el 56 per cent davant el 40 per cent del seu principal contrincant, l'empresari Henrique Salas.

En les seves primeres declaracions com a mandatari electe, Chávez, de 44 anys, demanà l'ajuda de capitals estrangers per aixecar l'economia del seu país. «És molt important sortir d'aquesta crisi econòmica», declarà. «Benvinguts aquells que vulguin invertir en la nostra terra, en els sectors productius». Va anunciar també que intentarà cercar un «salari just» per augmentar el poder adquisitiu dels seus conciutadans com una de les tres primeres mesures que prendrà en assumir el poder el 2 de febrer pròxim.

Chávez negà, d'altra banda, que vulgui implantar una dictadura feixista com les que s'imposaren a Amèrica Llatina durant els anys 70. «No existeix el goril·la. Això del goril·la ha estat una tesi que ha estat manejada des de fa temps, digué. «Nosaltres (els militars veneçolans) som demòcrates, vàrem ser formats per impulsar la democràcia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris