cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 24°
32°

Kevin Power analitza a Palma el poder creatiu de les cultures perifèriques

El professor nord-americà defensa una filosofia de l'elecció

Kevin Power.

25-12-2016 | Pere Bota.

«Espanya és el país que té menys presència multicultural de tot Europa». La frase pertany al professor de literatura nord-americana a la Universitat d'Alacant Kevin Power, que ahir pronuncià a Palma la conferència Les cultures marginals. Problemes del turisme cultural perifèric en el marc del cicle que dedica a la postmodernitat el Centre de Cultura Sa Nostra.

Power va explicar que «per a moltes de persones les minories que són fora del centre no són importants quan ens estam adonant que les minories ètniques o les societats marginals són de cada vegada més importants en els països occidentals. Fins ara no s'ha fet cas a la producció artística contemporània perifèrica, quan tots sabem que des dels anys seixanta aquesta ha estat cabdal per a l'art actual».

L'expert en literatura nord-americana va explicar que el cas d'Espanya és singular pel que fa a altres països d'Europa. «Mentre que després dels processos de descolonització a tot arreu varen quedar importants poblacions perifèriques, a Espanya el fet ha estat diferent. Hi ha altres cultures, però conviuen des de fa molt de temps, són les cultures nacionals, però no hi ha una presència massiva i important de gent de les colònies. Aquesta població que tradicionalment ha estat marginada a les metròpolis és molt important en països com Anglaterra o França i darrerament els seus productes estan començant a ser tinguts en compte».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris