cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
27°

Breus

• Rússia

Declaracions contradictòries Les declaracions contradictòries dels ministres, pocs dies després de la presentació del pla governamental per treure Rússia de la crisi, mostren de flagrantment la incapacitat de l'equip dirigent per posar-se d'acord, estimaven dimarts els especialistes. «No és un Govern, és un conjunt desenraonat de gent que té opinions totalment oposades», explicà Thierry Malleret, economista cap del banc Alfa Capital, qui afegí: «El seu programa no existeix en realitat, és un inventari una mica esbojarrat que conté idees que ningú no sap com seran finançades». EPR.

• França

Cas de l'espionatge proserbi El cas d'espionatge proserbi d'un representant militar francès important debilita la posició de França a l'OTAN a causa d'un altre cas anterior i del moment en què es produeix, al mig de la crisi de Kosovo. El comandant de l'exèrcit francès, Pierre Bunel, de 46 anys, oficial major del general al capdavant de la representació militar francesa davant l'OTAN, fou inculpat dissabte per un jutge de París per «connivència amb una potència estrangera» en haver tramès a Iugoslàvia documents secrets. EPR.

• Iraq

Preparen l'opinió pública L'Iraq va començar ahir a mobilitzar l'opinió pública per a «la darrera batalla» destinada a aconseguir l'aixecament de l'embargament, mentre els Estats Units amenacen Bagdad amb l'ús de la força si no acompleix les directrius del Consell de Seguretat de l'ONU. Els aliats donen suport a l'actitud dels Estats Units de no descartar la intervenció. Les autoritats iraquianes varen organitzar ahir un funeral col·lectiu per 50 nins «morts a causa de l'embargament» imposat a l'Iraq des de fa vuit anys, arran de la invasió de Kuwait. EPR.

• EUA

Primakov i Clinton es reuniran El primer ministre rus, Evgueni Primakov, es reunirà amb el president nord-americà, Bill Clinton, aquest mes a Kuala Lumpur, en ocasió d'una visita d´ambdós homes a Malàisia, segons va anunciar ahir un portaveu del Govern rus. Aquesta serà la primera trobada oficial entre Primakov i Clinton des de la investidura definitiva, el mes de setembre passat, de Primakov al lloc de primer ministre. Primakov acudirà a Malàisia entre el 15 i el 18 de novembre, segons va precisar a la seva secretària de premsa, Tatiana Aristarkhova. Clinton participarà, per la seva banda, a la cimera de la Cooperació Econòmica Àsia Pacífic (Apec), prevista entre el 12 i el 18 de novembre a Kuala Lumpur. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris