cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

Schröder, que va ser investit ahir, serà un canceller pragmàtic

Gerhard Schröder, socialdemòcrata de 54 anys, obtingué ahir la investidura com a canceller d'Alemanya i iniciarà la seva activitat participant en reunions internacionals importants. Dins del país, el seu primer objectiu és la lluita contra la desocupació.

Durant la campanya electoral que el va portar a la Cancelleria, l'exministre president de Baixa Saxònia es va imposar com un pragmàtic que exigeix la modernitat econòmica, cosa que ha agitat el seu propi partit (SPD) però ha seduït els electors com per obtenir el 40'9 per cent dels vots.

Schröder dirigirà el primer Govern federal d'Alemanya de coalició entre socialdemòcrates i verds. La seva reconeguda competència econòmica passarà una prova de foc si aconsegueix resultats a la seva batalla contra la desocupació (4'4 milions d'aturats de mitja anual aquest any). Gerhard Schröder va néixer el 7 d'abril de 1944 a Mossenberg i és fill d'un obrer que va morir durant la Segona Guerra Mundial. La seva mare va haver d'educar sola els seus sis fills. Socialdemòcrata nat, per a Schröder la seva mare va ser la influència determinant en la seva educació política.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris