cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

D'Alema supera el darrer tràmit oficial amb la confiança del Senat

El Senat va atorgar ahir, dimarts, la seva confiança al nou Govern italià, que ha superat amb 188 vots a favor i 116 "una sola abstenció" en contra el darrer tràmit perquè l'Executiu de coalició presidit per l'excomunista Massimo D'Alema comenci oficialment el seu mandat.

El debat i la posterior votació de la Cambra Alta han posat també el punt i final a la crisi que durant les tres darreres setmanes sumí Itàlia en ardus debats polítics i frenètiques negociacions, saldades amb el relleu de part del Govern de Romano Prodi, inclòs el seu president.

En una rèplica distesa i conciliadora, el nou primer ministre defensà la legitimitat «pels interessos del país» de l'aliança política de la coalició governamental Olivo amb els centristes de Francesco Cossiga i els comunistes d'Armando Cossutta, «ja que el preu a pagar per reconstruir l'anterior majoria hauria estat la retirada dels Pressuposts Generals». D'Alema también llançà un missatge d'estabilitat econòmica "«la decisió de rebaixar un punt els tipus d'interès és un missatge d'estabilitat d'un Govern fort»" i recalcà la necessitat d'impulsar la reforma de la llei electoral «a favor del sistema majoritari uninominal».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris