cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

Cardoso Pires mor a Lisboa després d'una llarga agonia

El novel·lista va ser ingressat dia 9 de juliol a causa d'un vessament cerebral

L'escriptor José Cardoso Pires, un dels grans renovadors de la literatura portuguesa contemporània, va morir ahir als 73 anys en un hospital de Lisboa després de quatre mesos en coma profund, segons fonts familiars.

El novel·lista, dramaturg i assagista va morir a l'hospital lisboeta Santa Maria, on havia ingressat dia 9 de juliol a causa d'un vessament cerebral, el tercer que patí en els darrers tres anys.

El gener del 1995, Pires ja havia estat hospitalitzat pel mateix problema. El novel·lista recollí en el llibre De Profundis, Valsa Lenta la seva experiència dels dies que va estar en coma i el seu retorn a la vida normal en condicions que els metges consideraren excepcionals. Aquesta obra i Lisboa. Diari de bord, una sèrie de pinzellades magistrals sobre aspectes curiosos de la ciutat i dels seus personatges més típics, varen ser les seves darreres publicacions.

Amb aquestes obres, va ser el primer novel·lista que guanyà el premi Pessoa, un dels principals guardons de la cultura portuguesa, que s'uní als Vida Literària, Dinis, Crítica i Unió Llatina, entre altres, guanyats anteriorment.

José Cardoso Pires ha deixat per a la posteritat obres tan importants com El dofí, La balada de la platja dels gossos, Dinosauri Excel·lentíssim, Alexandra Alpha i L'Hoste de Job, que han marcat una brillant trajectòria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris