cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Arafat intenta convèncer la població dels avantatges de l'acord

El president palestí, Iasser Arafat, començà a tractar de convèncer la seva població, poc entusiasta per l'acord firmat divendres a Wye Plantation amb Israel, que permetrà la proclamació de l'Estat palestí al maig pròxim.

La firma de l'acord del divendres passat a Washington ha estat rebuda als territoris sense entusiasme pels partidaris del procés de pau, mentre els adversaris han denunciat el text com una nova capitulació d'Arafat davant Israel.

Aquesta falta d'entusiasme ha estat explicada per l'analista palestí Ghassan Jatib, director del Centre de Jerusalem per la Comunicació i els mitjans informatius.

«La gent no cerca realment saber el que hi ha en l'acord, que es refereix a aspectes veritablement microscòpics. Les negociacions es varen referir a detalls, detalls de detalls», va dir.

Al contrari, Arafat ha multiplicat els signes optimistes des que va concloure l'acord. El president palestí ha enviat un doble missatge, afirmant que el text, que preveu l'evacuació per Israel d'un 13 per cent suplementari de Cisjordània, serà ben aplicat i obrirà la via a la independència palestina.

«Tindrem el dret de proclamar el nostre Estat palestí» en el termini establert pels Acords d'Oslo al maig pròxim, havia proclamat Arafat dissabte a Viena, encara quan l'Acord o almenys tal com ha estat publicat no esmenta en cap lloc aquest aspecte.

Arafat, de la mateixa manera que la premsa, ha tractat de minimitzar les garanties de seguretat ofertes per l'ANP a Israel a canvi de la retirada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris