cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

L'Abadia de Montserrat recupera l'obra «Els encarrilats» de Joan Torrendell

La biblioteca Marian Aguiló de Publicacions de l'Abadia de Montserrat ha recuperat l'obra teatral Els encarrilats del mallorquí Joan Torrendell.

L'edició de l'obra ha anat a cura del president de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca, Damià Pons, i ha estat revisat lingüísticament per Joan Melià.

Aquest text s'ha editat amb el suport del departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca.

Segons Pons, «la trajectòria de Torrendell pot remetre de bon principi a la figura de l'intel·lectual dispers i d'idees canviants, molt subsidiari sempre de les motivacions i les dèries de la pròpia època. Torrendell fou una persona que bàsicament es guanyà la vida a través de l'exercici de l'activitat periodística. Aquest fet, com és ben lògic, li va representar algunes servituds. Per això, el seu cas per ventura sigui, d'entre tots els membres del grup de La Almudaina, el més representatiu de la fi de segle. Torrendell sembla que per damunt tot va ser una mena de catalitzador dels corrents d'idees que airejaven el medi dins el qual vivia immers. Torrendell va ser un intel·lectual d'acció, un vitalista combatiu, que donà ales a unes idees que bàsicament ell va prendre manllevades a altres coetanis seus. Ara bé, va aportar l'intent d'acostament del regionalisme al republicanisme».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris