cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
34°

CIM i Guàrdia Civil eviten l'espoliació d'un jaciment subaquàtic de Cabrera

Els furtius varen ser enxampats a l'acte i no pogueren endur-se cap peça

Una imatge de les badies de Cabrera.

27-12-2016

Arqueòlegs de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca i agents de la Guàrdia Civil aconseguiren evitar fa devers un mes l'espoliació d'un jaciment subaquàtic en aigües de Cabrera.

En aquesta ocasió els arqueòlegs aconseguiren evitar que un dels nombrosos jaciments de la zona patís les conseqüències de les expedicions furtives i pogueren controlar en tot moment els materials de la zona.

La coordinació amb la Guàrdia Civil, que darrerament ha augmentat els seus efectius destinats a la defensa patrimonial subaquàtica aconseguí que els furtius abandonassin el jaciment sense endur-se cap tipus de material.

Fonts del Consell Insular expressaren la seva satisfacció per l'augment de la protecció del patrimoni subaquàtic, que en molts de casos és atacat per part de grups de bussejadors.

Per tal de protegir-lo de futurs atacs, el CIM no ha volgut que trascendís el lloc exacte del jaciment ni el tipus de peces que els espoliadors tenien la intenció d'endur-se'n.

De totes maneres, s'ha de dir que els intents d'espoli subaquàtic són bastant freqüents en les aigües costaneres i molt difícils de controlar per part dels arqueòlegs i els membres de les forces de seguretat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris