cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
29°

Les sectes, ritus i religions clàssiques s'analitzen a partir d'avui a la Caixa

Les sectes, els ritus i religions del món antic centren enguany el curs de pensament i cultura clàssica que han organitzat la secció balear de la Societat Espanyola de Estudis Clàssics i la Fundació la Caixa.

Segons els organitzadors «la humanitat, des dels seus orígens, ha cercat la manera de manifestar els seus sentiments i inquietuds envers la divinitat. Aquesta necessitat l'ha duit a crear un vast conjunt de doctrines, sectes, cerimònies rituals i pràctiques religioses que han constituït un riquíssim complex de dogmes i creences que, finalment, han acabat per determinar el pensament i la conducta dels individus i de les societats del món occidental. Aquest tercer curs, dedicat a analitzar alguns dels moviments rituals i religiosos més significatius de l'antiguitat pretén facilitar als assistents algunes de les claus interpretatives que permetin aclarir una qüestió que, encara avui, es troba envoltada d'una aurèola misteriosa i enigmàtica».

El curs es perllongarà durant vuit mesos, es farà una conferència cada tercer divendres a partir d'avui i comptarà amb la intervenció de Francesc Casadesús, Antonio Piñero, Josep Montserrat, Marc Mayer, Francisco Rodríguez Adrados, Carlos García Gual, Alberto Bernabé i Ricardo Olmos. Els organitzadors esperen aforaments de més de 250 persones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris