cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

La Policia recupera cinc obres pictòriques dels segles XVII i XVIII

Havien estat robades fa quatre anys d'un centre religiós de Nàpols i d'un domicili particular de Parma

Agents de la Brigada del Patrimoni de la Direcció General de la Policia han recuperat cinc quadres dels segles XVII i XVIII, robats fa quatre anys d'un centre religiós de Nàpols i d'un domicili particular de Parma.

La recuperació de les obres es va produir en dues operacions. A la primera, denominada operació Doblers, la policia espanyola va col·laborar amb la nord-americana i la italiana, la qual cosa, finalment, va conduir a la localització a Marbella de tres pintures a l'oli: Verge amb sants, La Flagel·lació i Ecce homo, tots robats fa quatre anys. A l'operació, també es van localitzar les altres dues obres, del segle XVIII, sostretes d'un domicili particular de Parma. Pel que sembla, les teles van ser comprades per un comerciant d'antiguitats del País Valencià que n'ignorava la procedència il·lícita. Posteriorment, van passar a les mans d'un col·leccionista privat de Madrid, on van ser localitzades.

Segons va informar la Direcció General de la Policia, les obres pictòriques seran pròximament tornades a les autoritats italianes a l'empara de la legislació comunitària relativa a la restitució de béns culturals robats o il·lícitament exportats a estats membres de la UE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris