cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Les catedrals de les Illes cerquen patrocinadors que les restaurin

Cultura presentarà els tres edificis balears al projecte del MEC

La Seu.

27-12-2016

Les catedrals de les Illes cerquen patrocinadors per a les seves obres de restauració. No són les úniques. La decisió de cercar suport extern al Pla de catedrals es va prendre al darrer consell del Patrimoni Històric, que es desenvolupà a Ceuta el passat 16 d'octubre i afecta totes les comunitats.

El Ministeri de Cultura redactarà un projecte en el qual cada comunitat presentarà una o dues catedrals per tal que a través d'ell les empreses, fundacions i institucions privades que vulguin invertir en la seva restauració puguin fer-ho. «De totes maneres, la nostra comunitat presentarà les seves tres catedrals al projecte», explicà el director general de Cultura, Jaume Gil.

La cimera de Ceuta va tractar altres aspectes importants en les polítiques comunitàries, d'aplicació a Balears.
Així, els directors generals estan treballant en un acord amb el Ministeri de Defensa per tal que es produeixi una protecció dels jaciments subaquàtics, però el projecte encara és molt verd.

Així mateix es varen debatre normatives per a préstecs de peces de diferents museus entre comunitats amb la intenció de potenciar-los, per tal d'afavorir la protecció i difusió d'aquest patrimoni.

Una altra de les reivindicacions de les comunitats fa referència a l'1% cultural. Totes volen saber quins projectes han presentat les altres a la comissió del Ministeri de Foment. També s'enfortiran llaços de comunicació amb la junta d'exportació i la policia de patrimoni per tal que la comunitat estigui informada del moviment de peces.

D'altra banda, Jaume Gil explicà que «és molt probable que la llei de patrimoni s'aprovi abans de Nadal, perquè les sessions que estam duent a terme han suposat avenços molt significatius». A part de la llei de patrimoni, i com a complement a aquesta, la Conselleria de Cultura està preparant dos decrets que reglamentin les excavacions arqueològiques i el funcionament dels museus de les Illes Balears, que es volen aprovar abans que s'esgoti l'actual legislatura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris