cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Arriba a Kosovo una «avançada» d'observadors de l'OSCE

Preparen el desplegament dels 2.000 verificadors de la missió

Una «avançada» de vint membres de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) arribà ahir a la República Federal de Iugoslàvia (RFY) per preparar l'arribada dels 2.000 verificadors de la missió que desplegarà en la província sèrbia de Kosovo per comprovar el respecte per part de Belgrad de les exigències de la comunitat internacional.

L'equip, en què s'inclouen funcionaris del Secretariat General de l'OSCE i representants dels sus països membres, romandrà en el país fins el proper dimercres, tot i que l'estada podria perllongar-se.

Fins aleshores, s'encarregarà de llançar els contractes amb responsables iugoslaus de Belgrad. Després viatjarà a Pristina, la capital de la província de Kosovo, on des del passat mes de febrer s'enfronten les forces d'ordre sèrbies i iugoslaves amb l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo.

Aquesta «avançada» examinarà les condicions logístiques del desplegament de verificadors de l'OSCE, en particular tot el referent a l'allotjament i les comunicacions.

El primer contingent de verificadors, devers 150, arribarà a Kosovo «en les properes setmanes», en la seva majora procedents de Viena, seu de l'OSCE. La resta arrribarà a Belgrad des de Croàcia o de Bòsnia-Herzegovina, on l'organització disposa d'importants efectius. El primer contingent de verificadors arribarà al terreny d'aquí a quinze dies, però el desplegament total, segons els experts, podria retardar-se encara algunes setmanes més. Abans de començar amb el reclutament és necessari prendre mesures diplomàtiques, com són una resolució del Consell de Seguredat de l'ONU i una aprovació final del Consell permanent de l'OSCE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris