algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Scalfaro encarrega a l'excomunista D'Alema la formació d'un nou govern

El president de la República italiana, Oscar Luigi Scalfaro, va encarregar ahir al líder del partit d'esquerra Democràtics d'Esquerra (DS), Massimo D'Alema, la formació d'un nou govern, després que dijous el dimissionari Romano Prodi reconegués «impossible» aquesta tasca i després de la crisi desencadenada pel Partit de Refundació Comunista en negar-se a aprovar els pressuposts per 1999.

Si acceptàs el seu nomenament com a president del Consell italià i arribàs a formar govern, D'Alema es convertiria en el primer exdirigent d'un partit comunista que arriba al poder a Europa occidental.

D'Alema, de 49 anys, va tenir paraules d'agraïment a les forces polítiques que li han donat suport, entre ells els membres del Partit dels Comunistes d'Armando Cossutta i els centristes de la Unió Democràtica per la República (UDR), dirigits per l'expresident Cossiga. El líder de DS afirmà que comprovaria abans de dilluns si disposa d'una majoria suficient per formar govern, i que després informarà al president de la República.

D'Alema realitzà tota la seva carrera política en el si del Partit Comunista Italià i va ser un dels artífexs de la seva transformació, el 1991, en el Partit Democràtic de l'Esquerra, de clara tendència socialdemòcrata que ha canviat el seu nom pel de Democràtics d'Esquerra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris