lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

La biblioteca Alemany ja és una realitat

Munar: «Aquesta aportació ens ajudarà a saber el que som i el que volem ser»

Munar i la viuda d'Alemany a la inauguració.

27-12-2016 | J. Rosselló.

La Biblioteca Lluís Alemany ja és una realitat. El nou conjunt documental, bibliogràfic i artístic va ser inaugurat ahir per la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar en un acte multitudinari.

El llegat Alemany, que conté 7.000 llibres, 12.000 fulletons, 2.500 revistes, 10.000 postals, 3.000 gravats, 900 goigs i 1.200 manuscrits, ha estat instal·lat en una ala de l'edifici de la Misericòrdia, cosa que inicia així la reforma de l'immoble. Damià Pons, president de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del CIM, obrí l'acte amb un discurs en què lloà les virtuts de la biblioteca i n'explicà el funcionament. «El fons documental de la biblioteca Alemany continua inexplorat i els investigadors i estudiosos podran fer-hi molta feina i es cremaran les celles per il·luminar les zones obscures del nostre passat. Per això, crec que estam d'enhorabona de poder inaugurar aquesta biblioteca en plenes condicions d'ús, un esforç que vull agrair de forma molt especial a la família Alemany. Aquesta és una eina d'enriquiment important tant per als investigadors com per a la família i el CIM». De la seva banda, Juan Alemany, representat de la família, va dir que «amb aquesta inauguració es tanquen cinquanta anys d'història familiar. Des del 1983, en què va morir mon pare, vàrem tenir diverses possibilitats amb la biblioteca i al final optàrem per la cessió del llegat al CIM, al qual he d'agrair, en nom de la família, la seva sensibilitat». La presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, manifestà la seva «satisfacció per poder ser present en aquest acte que comença a convertir la Misericòrdia en l'edifici emblemàtic que tots volem tenir. Amb la incorporació de la Biblioteca Alemany al nostre patrimoni estam complint el nostre principal objectiu: que la nostra gent sàpiga qui som, quina és la nostra llengua i quines són les nostres tradicions. Aquesta biblioteca contribueix al fet que això sigui possible. La tasca dels investigadors ens ajudarà a saber el que som i el que volem ser en el dia de demà. Abans de declarar inaugurada aquesta biblioteca no vull deixar de donar les gràcies a la família Alemany per la seva paciència».

A l'acte assistiren els vicepresidents del CIM Francesc Triay i Pere Sampol, Antoni Alorda (PSM), Antoni Sansó (PSM), Antoni Pascual (UM), Alejandro Espinós (PP), José Manuel Horta (PP), l'arxiver Ricard Urgell i la historiadora Isabel Moll entre altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris