cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

Carmen Posadas guanya el premi Planeta amb «El peso del ayer»

José María Mendiluce n'esdevé el finalista amb la novel·la «Ariadna»

Carmen Posadas.

27-12-2016

Carmen Posadas guanyà ahir el Premi Planeta de Novel·la, dotat amb cinquanta milions de pessetes. L'eurodiputat José María Mendiluce va ser elegit finalista de la quaranta-setena edició del Premi i es va emportar els 12 milions que tal acreditació comporta.

Els guardons s'entregaren ahir en el decurs d'un sopar celebrat a l'hotel Princesa Sofía de Barcelona.
Posadas es va presentar al premi amb el pseudònim de Delmira Ibarbourou i amb una obra titulada El peso del ayer. La novel·la comença amb una estranya mort que no pareix més que un assassinat comú. Però els sospitosos són múltiples perquè tothom té motius per fer desaparèixer la víctima. L'obra és una ironia sobre la novel·la policíaca escrita en un to tràgic. Segons diverses fonts es tracta d'una obra coral amb nombrosos personatges, de 240 planes i que compta amb l'atractiu afegit d'oferir nombroses claus en les quals es pot reconèixer alguns aspectes significatius de l'actualitat espanyola. L'escriptora és la primera dona que guanya des de l'any 89.

Pel que fa a Mendiluce, la seva novel·la està ambientada en el Carib. Presentada amb el títol Ariadna, i amb el pseudònim Julián Santamaría, narra la història d'una jove catalana que fa feina per a una organització internacional i és destinada a un país de Centreamèrica. Allà coneix un home que canviarà el curs de la seva vida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris