cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

Prodi reconeix que les negociacions es presenten «extremadament difícils»

La crisi de Govern es prolonga a Itàlia després de cinc dies de negociacions polítiques. El primer ministre dimissionari, Romano Prodi, rebé dimarts l'encàrrec del president Oscar Luigi Scalfaro de cercar una majoria parlamentària i formar un nou Govern.

Tanmateix, Prodi afirmà ahir que les negociacions amb les diferents forces polítiques es presenten «extremadament difícils», ja que comunistes i centristes es neguen a participar a la mateixa coalició.

Després de cinc dies de consultes i davant la impossibilitat d'obtenir un consens entre les diferents forces, el president de la República va optar per una solució intermèdia i «va predesignar» Prodi com a president del Consell de Ministres.

Prodi, que ha d'aconseguir novament una majoria a la Cambra de diputats, va començar una ronda de negociacions polítiques i rebé ahir els comunistes dissidents d'Armando Cossutta i els centristes d'Unió Democràtica per la República (UDR) de Francesco Cossiga. «Encara no podem parlar de bloqueig, però la situació és extremadament difícil», va afirmar Prodi després de les dues entrevistes. Ni els comunistes, ni els centristes no estan disposats a participar en una mateixa coalició.

El Govern de centre esquerra de Prodi va quedar en minoria el passat divendres per un vot en contra a la Cambra de diputats a causa de la defecció dels seus aliats comunistes del Partit de la Refundació Comunista (PRC), seguint consignes de Fast Bertinotti, que s'oposa fermament a la llei de pressuposts de l'any que ve.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris