cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Pelaires celebrarà el trentè aniversari amb Tàpies i Chillida

Encara es prepara una tercera mostra per acabar d'arrodonir el programa

La sala Pelaires farà trenta anys el 1999. Tot un esdeveniment, sobretot si es té en compte l'ambient que imperava a la plàstica mallorquina quan va ser fundada aquesta galeria d'art.

Josep Pinya, el seu propietari, és conscient que la fita mereix una celebració digna de la circumstància. Per això, l'any que ve, després que aquesta tardor aculli una mostra d'Hernández Pijoan, el Centre Cultural Contemporani Pelaires serà escenari de dues exposicions de dos grans mestres de l'art contemporani de l'Estat espanyol, Antoni Tàpies i Eduardo Chillida. El segon, si no es canvien les previsions, per partida doble, ja que a la tradicional gran exposició del mes d'agost es podran tornar a admirar obres del mestre català. Tot un programa que seria l'enveja d'algun espai institucional de Palma. I això que Josep Pinya encara es guarda un as dins la màniga: una tercera gran exposició per completar la programació de l'aniversari, que, de segur, no desmereixerà les dues anteriors.

La sala Pelaires va ser fundada el 1969 per Josep Pinya i Bonnín, que n'és el director. S'ha dedicat a la divulgació de l'art modern enfront de l'herència del paisatgisme de decennis anteriors, a la potenciació de la pintura jove mallorquina i a revifar el caràcter cosmopolita de Mallorca com a marc privilegiat elegit per artistes de tots els camps per a les seves creacions.

Art contemporani  

Va ser escenari de la primera exposició individual de Joan Miró a Mallorca (1970) i s'ha erigit en un centre divulgatiu d'artistes d'avantugarda, com Mateu Bauzà, Joan Bennàsar, Maria Carbonero, Ramon Canet, Antoni Clavé, Will Faber, Josep Guinovart, Menéndez Rojas, Richt Miller, Manuel Mompó, Herry Moore, Keneth Noland, Picasso, Juli Ramis, Sebastià Ramis, Joan Riutort, Aligi Sassu, Josep Maria Sirvent i Antoni Socias.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris