cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

Ietsin pateix nous problemes de salut que n'accentuen la debilitat política

El president rus va haver de reduir un dia la seva estada a Kazakhstan a causa d'un refredat

Boris Ieltsin, víctima d'un «refredat», hagué d'escurçar ahir un dia la seva visita a Kazakhstan, un nou incident que accentua encara més la fragilitat del president rus, a quasi dos anys de la fi del seu mandat, i de fet allunyat del poder per la crisi política.

El president rus, que arribà ahir dematí a Alma Ata, abandonà aquesta capital al vespre, i canvià un programa que preveia dos dies de visita, segons anuncià el portaveu de la presidència de Kazakhstan.

Despús-ahir Ieltsin semblà molt debilitat durant la seva visita a Uzbekistan i hores més tard el Kremlin anuncià que el president rus sofria un «refredat», i s'apressà a assenyalar que no passava «res d'extraordinari», com ocorre cada vegada que el cap d'Estat es posa malalt.

Des de fa més de tres anys, Ieltsin, de 67 anys, víctima de diversos incidents cardíacs i operat d'un quíntuple pont coronari el novembre del 1996, ha acostumat el món als seus problemes de salut. Però la seva malaltia mai no havia coincidit amb una situació política i econòmica tan catastròfica a Rússia.

«Ieltsin està debilitat físicament, políticament i intel·lectualment, està fora de joc», resumí Andrei Piontkovski, analista de l'Institut d'Estudis Estratègics de Moscou.

Aquest problema de salut dóna més força als seus adversaris polítics, Ziuganov o Lebed, que exigeixen que Ieltsin se'n vagi. Sobretot després que centenars de milers de russos sortissin al carrer dimecres per demanar «la dimissió del president».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris