cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Oferta històrica als neocomunistes alemanys perquè formin part del Govern

Per primera vegada a la història de la República Federal d'Alemanya (RFA) i després de l'èxit electoral del Partit del Socialisme Democràtic (PDS), els neocomunistes varen ser convidats ahir a prendre part d'un Govern regional.

L'oferta partí del futur primer ministre socialdemòcrata de l'estat de Mecklemburg-Antepomerània (nord-est d'Alemanya), Harald Ringstorff, després de ser aprovada per votació en una reunió de l'Executiva regional del partit.

Ringstorff obtingué el vistiplau dels seus companys per «iniciar les negociacions amb l'objectiu de fer possible un govern estable per als propers quatre anys».

«M'ha sorprès com va ser de clar el vot i el ràpid de la decisió», afegí el polític socialdemòcrata. El PDS ha aconseguit en els vuit anys transcorreguts des de la reunificació deixar de ser considerat únicament el partit maleït dels hereus del règim estalinista de l'antiga República Democràtica Alemanya. El seu èxit electoral a les eleccions generals del 27 de setembre, en aconseguir el 5'1 per cent dels vots i 35 diputats en el Parlament Federal (Bundestag), el converteix en un partit a tenir en compte, sobretot a l'est d'Alemanya. Els 12 milions d'electors germanoorientals, una cinquena part del total, varen ser claus en els bons resultats del PDS.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris