cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Holbrooke adverteix que l'OTAN està «intensificant els preparatius» per a un atac

L'emissari dels Estats Units, Richard Holbrooke, declarà ahir que advertirà el president iugoslau, Slobodan Milosevic, que l'OTAN està intensificant els seus preparatius» per a una eventual acció militar contra Sèrbia si Belgrad no compleix les exigències internacionals, i destacà el suport per part del Grup de Contacte per a l'exIugoslàvia a les accions diplomàtiques empreses.

«La situació no ha canviat i és molt greu», subratllà Holbrooke en una roda de premsa abans del seu encontre amb el cap d'Estat iugoslau.
«L'OTAN continua i intensifica la seva planificació i els seus preparatius per a una acció militar i nosaltres continuam i intensificam els esforços diplomàtics per veure si això serà necessari o no», assenyalà.

Holbrooke insistí en el fet que el Grup de Contacte, format pels Estats Units, Rússia, el Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia, reunit dijous a Londres, «va donar suport unànimement als esforços diplomàtics que hem emprès».

El Grup de Contacte plantejà sis condicions a Milosevic, entre aquestes, la cessació de les hostilitats, la tornada de les tropes sèrbies a les casernes, l'accés de les organitzacions humanitàries a la zona, la tornada dels refugiats i el començament de negociacions reals amb els independentistes albanesos de Kosovo.

L'emissari dels Estats Units va mantenir a començaments d'aquesta setmana tres sessions de discussions amb Milosevic, d'una durada total de més de deu hores, però no va aconseguir obtenir una retirada de les forces sèrbies presents a Kosovo.

El ministre d'Assumptes Exteriors britànic, Robin Cook, declarà per la seva part a la televisió britànica que al president Milosevic «no li queden molts dies» per actuar i evitar eventuals represàlies militars.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris