cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
28°

Els republicans del Congrés donen guerra per poder destituir Clinton

El ple de dijous es pronunciarà a favor d'obrir una investigació

Els republicans del Congrés varen iniciar, en votar de manera unànime en el Comitè Judicial de la Cambra Baixa a favor d'obrir una investigació sobre Bill Clinton, un complicat procés que pot culminar amb la destitució del president demòcrata, que va ser elegit dues vegades.

La següent etapa en el tortuós camí cap al possible impeachment (destitució i processament) serà la votació que tindrà lloc segurament dijous en el ple de la Cambra a favor o en contra d'obrir una investigació per determinar si Clinton ha comès crims que justifiquin destituir-lo.

Es dóna per segur que el ple es pronunciarà a favor d'obrir la investigació, però el resultat de la votació no hauria de ser tan clarament partidista com en el comitè, on els 21 republicans hi votaren a favor i els 16 demòcrates, en contra.

La gran incògnita de la votació de dijous "que també podria ser divendres, si el debat es perllonga" és quants de demòcrates s'alinearan amb els republicans i votaran a favor d'obrir una investigació sense límits de temps ni de temari sobre un president del seu partit.

Si les desercions demòcrates són moltes, perdria força l'argument de la Casa Blanca, segons el qual els republicans actuen per interès partidista per treure profit en els pròxims comicis parcials al Congrés, per anul·lar l'elecció de Clinton o per utilitzar l'escàndol com a artilleria a la pròxima campanya presidencial.

Els demòcrates del Comitè Judicial, en la seva majoria liberals, no són representatius de la Cambra Baixa, on hi ha molt de demòcrata conservador susceptible de votar a favor d'investigar a fons l'escàndol de sexe i mentides del president.

El portaveu de la Casa Blanca, Joe Lockhart, opinà ahir que el vot del Comitè Judicial és «la culminació d'un mes d'estratègia política preconcebuda pels republicans del Congrés...l'objectiu dels quals és tractar d'avergonyir el president...i treure avantatge electoral».

«Crec "afegí" que el públic esperava més, nosaltres certament esperàvem més i el que hem vist és un procés que el públic considera injust i partidista».

«El poble dels Estats Units té dret a sentir-se decebut», opinà Lockhart.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris