cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

Rússia amenaça de «tornar a la guerra freda» si l'OTAN intervé contra els serbis

Moscou anuncia que utilitzarà el dret de vet en el Consell de Seguretat de l'ONU

El ministre rus de Defensa, Igor Sergueiev.

27-12-2016

Els russos amenaçaren ahir de «tornar a la guerra freda» si l'OTAN persisteix en la seva tenacitat d'intervenir militarment contra els serbis, i va anunciar que utilitzarà el seu dret de vet en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides (l'ONU) si és necessari.

El president rus Boris Ieltsin, els ministres de Relacions Exteriors, i de Defensa, Igor Ivanov i Igor Sergueiev, i el president de la Duma (cambra baixa del Parlament), Guenadi Seleznev, advertiren contra una operació militar de l'OTAN que tindria per finalitat forçar Belgrad a respectar les resolucions de l'ONU sobre Kosovo.

Moscou utilitzarà «sense cap dubte el seu dret de vet» si la qüestió d'un recurs per força contra els serbis respecte del tema Kosovo és examinat pel Consell de Seguretat, indicà Igor Ivanov.

Els quinze membres del Consell s'han de reunir avui per discutir les accions a seguir després de conèixer l'informe del secretari general de l'ONU, Kofi Annan, sobre la situació a Kosovo, província meridional de Sèrbia habitada en un 90 per cent per persones d'origen albanès que reivindiquen la seva independència.

En el seu informe, Annan afirma que Belgrad va violar diverses obligacions que tenia amb l'ONU, però deixa al Consell de Seguretat extreure'n les conclusions adients.

Una intervenció de l'OTAN provocaria una tornada «a la guerra freda» i un retard en la ratificació de l'acord de desarmament Start II sobre armes nuclears, afegí el ministre rus de Defensa, Igor Sergueiev. Per la seva part, el president de la Duma, Guennadi Seleznev, va anunciar que la cambra baixa del Parlament exigiria la ruptura de relacions de Rússia amb l'OTAN. Quant al president rus Ieltsin, aquest va intentar convèncer ahir mateix el president francès Jacques Chirac que recórrer per força «no només no conduirà a un arranjament, sinó que tindrà greus problemes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris