cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

El Govern contribueix a fer publicitat de l'Espai Mallorca a la TV catalana

Cinc milions de la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria financen l'espot

Munar, Pujals, Sampol i Pons a les portes de l'Espai Mallorca.

23-12-2016
A la pantalla de TV3 han aparegut tres llibres. Ara només falta que el ciutadà principatí sàpiga que els pot trobar a l'Espai Mallorca («i a les millors llibreries). Li ho ha anunciat el Gremi d'Editors de les Balears amb el suport (aquí surt l'escut morat) del... Govern balear.

El més segur és que el principatí no hi haurà notat res d'estrany, perquè la particularitat és a les Balears, on el Govern no va acollir precisament amb entusiasme la signatura del conveni entre el Consell de Mallorca i la Generalitat de Catalunya que ha permès l'obertura de l'Espai Mallorca.

No hi ha, però, res d'estrany en el finançament de l'anunci. El Govern no ha canviat de posició i, de fet, ahir, segons va poder comprovar Diari de Balears, alguns sectors de l'Executiu es mostraven «sorpresos» per la notícia. El Gremi d'Editors de les Balears, que no rep gaire subvencions de la Conselleria de Cultura, va sol·licitar-ne una a la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria del Govern balear per a la promoció exterior dels seus productes. Va obtenir-ne cinc milions, amb la lògica condició que fossin gastats fora de les Illes. On és que fora de Mallorca els editors de les Balears vénen els llibres? A l'Espai Mallorca i «a les millors llibreries».

Així, doncs, la publicitat s'havia de fer a Barcelona. I què millor que TV3 i el Canal 33 per aconseguir-ne la màxima difusió? De manera que el Gremi d'Editors ha destinat els cinc milions a la gravació de quatre espots "dedicats a tres llibres cada un", que s'emetran fins per Nadal del 1998. I en bon horari: el de diumenge va ser en la franja dels informatius del migdia.

Així, el Govern balear, maldament sigui de forma indirecta, s'ha convertit en la institució que, després del CIM, destina més doblers al funcionament de l'Espai Mallorca. El Consell de Mallorca no està molest per l'aparició dels símbols del Govern en l'espot.

Tot i que el Govern no s'ha pronunciat mai oficialment sobre el conveni entre el Consell de Mallorca i la Generalitat de Catalunya, fonts de l'Executiu no s'estan en privat de manifestar el seu disgust per la iniciativa, l'element més visible de la qual és de moment l'Espai Mallorca.

Aquest espai promocional, situat a Barcelona i gestionat pel Gremi d'Editors de les Balears, és el resultat d'un consorci integrat per l'Associació Independent de Galeries d'Art de les Balears; la Fundació la Caixa; la discogràfica Blau, Di7 Grup d'Edició, Foment del Turisme, el CIM i el mateix Gremi d'Editors.

Dirigit pel poeta Sebastià Alzamora, va ser inaugurat el 25 de setembre amb l'assistència de la màxima representació institucional del Consell de Mallorca i del conseller de Cultura català, Joan Maria Pujals.

Cap membre del Govern balear no va assistir a la inauguració, tot i que l'endemà l'Executiu havia organitzat una festa a Barcelona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris