cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Joyce Carol Oates i Tahar Djaout, novetats de la col·lecció Varoic

Les novel·les de l'americana i l'algerià apareixeran aquesta tardor

Hilari de Cara, director de la col·lecció.

27-12-2016

La col·lecció Varoic, de Documenta Balear, continua la seva trajectòria, iniciada el mes de maig passat.
El mes de novembre sortirà al carrer el llibre Gent de casa bona, de Joyce Carol Oates, que ha estat traduït per Maria Antònia Caldentey.

L'autora va néixer el 1938 i és una de les figures més originals i prolífiques dins el panorama de la literatura americana contemporània i, actualment, gaudeix del prestigi internacional. Té una abundant obra com a novel·lista i és autora de gran quantitat de relats curts. Ha rebut alguns dels premis literaris més prestigiosos dels EUA.

Gent de casa bona és una recreació sobre la vida als barris residencials de les grans ciutats nord-americanes. Tracta tots els aspectes de la vida dels personatges que hi apareixen (alts executius i les seves respectives dones...), els quals se situen en un fons elegant i paradisíac. Tot és vist a través dels ulls de Richard Everett, un nin sensible i superdotat, entre altres coses.

Aquesta no és, però, la darrera novetat de la col·lecció. A final d'any apareixerà el llibre Els cercadors d'ossos, de Tahar Djaout, en la versió que ha preparat Sebastià Vidal.

L'autor era algerià. Va estudiar matemàtiques i a partir de 1976 va exercir com a periodista. Les darreres novel·les que va publicar varen ser L'invention du désert (1987) i Les Vigiles (1991). Va ser assassinat pels integristes islàmics l'any 1993.

El cercador d'ossos comença l'endemà de la independència d'Algèria, quan els habitants d'un petit poble de la Cabília decideixen anar a cercar les despulles dels seus combatents, morts en la Guerra d'Alliberament. Entre els cercadors hi ha un jove adolescent que és la primera vegada que surt del poble i descobreix un nou univers.

La col·lecció pretén oferir al lector català l'obra de nous valors de la literatura mundial i alhora recuperar algunes obres importants de sempre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris