cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

L'SPD i els Verds comencen les negociacions per formar Govern

Representants del Partit Socialdemòcrata (SPD) i dels Verds començaren ahir discussions formals per elaborar una coalició que permetrà al canceller futur d'Alemanya, Gerhard Schröder, de governar amb una sòlida majoria parlamentària i un gabinet disciplinat.

Aquestes converses compten amb una agenda, una cronologia i la bona disposició d'ambdues parts per arribar a un acord viable que permeti al nou govern romandre en el poder durant quatre anys. Si tenen èxit, el nou govern comptarà amb una majoria de 21 banques al Bundestag (Cambra Baixa). Ambdues parts tenen tres setmanes per superar les seves diferències en qüestions com un eventual impost ecològic, els preus del combustible i la rapidesa amb què és desempallegaran de l'energia nuclear, així com la quantitat de carteres ministerials que obtindrà cada partit.

Les parts varen efectuar dijous discussions exploratòries i varen acordar acabar les seves negociacions a temps per als seus respectius congressos.

El congrés dels Verds tindrà lloc el 23 d'octubre i el de l'SPD dos dies després.
El 26 d'octubre, el Bundestag es reunirà per a la seva sessió inaugural i un dia després votarà sobre el nomenament de Schröder al càrrec de canceller.

L'SPD va convidar els Verds a formar una coalició després de derrotar l'aliança de centredreta del canceller sortint, Helmut Kohl, en les eleccions de diumenge passat.

L'equip negociador socialdemòcrata, integrat per tretze persones, és dirigit per Schröder i el líder del partit, Oskar Lafontaine.
També hi participen el president del grup parlamentari de l'SPD, Rudolf Scharping, i el secretari general del partit, Franz Muentefering.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris