cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

Washington exigeix que les forces sèrbies es retirin de forma immediata

L'OTAN sol·licita avançar els preparatius per a una intervenció

Mentre que l'Aliança Atlàntica accelera la redacció d'un informe sobre la situació a Kosovo destinat a l'ONU, els Estats Units advertiren ahir al president iugoslau Slobodan Milosevic que ha de procedir a la retirada immediata de les forces sèrbies d'aqueixa província o atenir-se a una acció militar.

L'exèrcit iugoslau afirmà ahir que algunes de les seves unitats retornaren als quarters durant els dos darrers dies a sis ciutats de Kosovo: Pristina (centre), Pec, Djakovica (oest), Kosovska Mitrovica (nord), Prizren i Urosevac (sud). No precisà el nombre exacte de soldats replegats.

El Consell permanent de l'OTAN sol·licità al comandant suprem de les forces aliades a Europa, el general nord-americà Wesley Clark, accelerar la redacció d'aquest informe amb la finalitat que sigui transmès avui a la nit al Consell de Seguretat, i no dilluns com era previst.

Aquesta decisió va ser presa després d'anunciar-se a Nova York que dilluns i ja no dimecres, el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, presentarà una síntesi sobre la situació a Kosovo.

L'anàlisi d'Annan podria dur a decidir una acció militar de l'Aliança Atlàntica, si el secretari general estimàs que Belgrad va fer cas omís de la resolució 1199 del 23 de setembre passat sobre Kosovo, que advertia Milosevic sobre «mesures addicionals» si no posava fi a la violència contra els civils kosovars.

El Consell de Seguretat condemnà, durant una reunió d'urgència ahir, les matances de civils a Kosovo atribuïdes a les forces de seguretat sèrbies. Però, els quinze membres del Consell no donaren «llum verd» a una acció militar de l'OTAN.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris