algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°

Els albanesos demanen que l'OTAN actuï després d'una matança sèrbia

Dissabte vint civils kosovars moriren a mans de la Policia sèrbia

Els líders albanesos de Kosovo demanaren ahir, dimecres, que l'OTAN intervengui en el conflicte i denunciaren una matança de civils i nous atacs serbis, malgrat l'alto el foc declarat dilluns passat.

L'independentista Centre Informatiu Kosovar informà que es registraren atacs serbis ahir contra alguns pobles en la regió del sud d'Strpce i contra el poble de Gornja Obrinja, al nord de la comarca interior de Drenica.

En aquest mateix poble, els albanokosovars denunciaren ahir que dissabte passat hi hagué una matança d'uns 20 civils albanesos a mans de la Policia sèrbia, els cadàvers de la qual han vist activistes internacionals de drets humans.

Petició  

La Lliga Democràtica Kosovar (LDK), partit del «president» dels albanokosovars, Ibrahim Rugova, demanà ahir de la comunitat internacional «mesures enèrgiques» per evitar noves «massacres» com la de Gornja Obrinja.

La LDK comparà aquesta matança amb la del mercat de Markale a Sarajevo, el 1995, que precipità els atacs de l'OTAN contra posicions serbobosnianes.

«Això indica que Bòsnia es repeteix a Kosovo», segons l'LDK, i denuncià que «la falta de reacció» internacional «anima els criminals serbis a continuar amb els seus crims» malgrat la darrera resolució de l'ONU, que exigí un alto el foc.

Després de la resolució, el règim de Belgrad anuncià dilluns passat la fi de les seves operacions contra la guerrilla independentista albanesa i l'aquarterament de les seves forces especials.

«Pretenen (els serbis) enganar la comunitat internacional per contenir les intencions de l'OTAN d'actuar a Kosovo», considerà el líder polític dels guerrillers, Adem Demaci.

Demaci, en declaracions al diari Koha Ditore d'ahir, destacà que «sense intervenció (militar) estrangera no es pot creure que els ocupants (serbis) detenguin les seves accions contra el pacífic poble albanès». Rebutjà que la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo estigui derrotada, com diuen els serbis. «L'UCK, que ha nascut del poble, no pot ser tan fàcilment eliminat mentre el nostre poble estigui viu i sigui fort», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris